Инфекциозното в Добрич остана без лекари и хлопна кепенци

0

- Advertisement -

Инфекциозното отделение с 18 легла в болницата в Добрич няма да приема пациенти до края на месеца, тъй като в отделението няма специалист – инфекционист. Завеждащият д-р Венета Йовева е подала заявление за напускане, след което е излязла в полагаем отпуск. Той ще продължи до края на юни, а на този етап не е ясно дали ще бъде назначен нов лекар – специалист по инфекциозни болести.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова заяви, че нейното притеснение е свързано не точно с евентуално заразени от COVID-19, тъй като те могат да се лекуват и от терапевти и да бъдат настанявани в двете вътрешни отделения на болницата, където има направена подготовка за тази цел, според заповедта на здравния министър.

Притеснението на д-р Ангелова е заради предстоящото лято и неизбежните инфекции като салмонела, хепатит и т.н.

Предизвестието, което е депозирала д-р Йовева, е от три месеца, достатъчно дълго време, за да се потърси неин заместник. Ако това не се случи до 30 юни, инфекциозното отделение ще бъде преструктурирано, а работещите там пренасочени. Политиците от региона са уведомени за проблема, допълни д-р Ангелова. Пациентите от болницата, които трябва да бъдат прегледани от инфекционист ще бъдат транспортирани до варненските болници, а тези, които са с направление от личен лекар, ще могат да избират къде да бъдат хоспитализирани – във Варна или други области.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки