Български учени трепят коронавируса с уникална лампа?

0

- Advertisement -

Великотърновски учени, изобретиха устройство,  което по думите им може  да се окаже едно от оръжията срещу коронавируса.  С ултравиолетова светлина Петко Ганчев и Марин Млеченков са създали   лампа, която доказано убива вирусите и бактериите в човешкия организъм.   

Изобретението им скоро ще бъде патентовано, а интерес за масовото му производство вече има и от чужбина.   Качествата на ултравиолетовата светлина срещу вируси и микроби в човешкият организъм е доказана преди повече от половин век.    Петко Ганчев, каза: „Да речем за новия коронавирус, то държи до носоглътката, на нас това ни трябва, това, което е до носоглътката да бъде убито като вирус и бактерии.“   Освен за лечение, учените са категорични, че устройството може да бъде използвано и като превенция и срещу други сезонни вируси .  

„Получаваме индуктивно захранване, а лампата и йонизира газа, който е вътре и тя започва да свети с ултравиолетова светлина в целия спектър. При това положение всичко, което е тук в гърло, в носоглътка, всичко това се облъчва. Ако човек се облъчи днес и утре и срещне болен съвсем малка част от вируса ще му въздейства!“  

  Интерес към изобретението, за което Петко Ганчев и Марин Млеченков твърдят, че е уникално има от чужбина.   Бактерицидната лампа вече е преминала първият етап от процедурата по официално патентоване у нас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки