Гробът на Невена Коканова потъна в забрава и бурени

0

- Advertisement -

Гробът на Невена Коканова потъна в бурени. Оказа се, че точно 20 години след смъртта на голямата ни актриса, абсолютно никой не се е сетил да й занесе цветя. И гробът й на централния софийски гробищен парк е обрасъл в бурени и напълно занемарен.

На годишнината от смъртта й никой от близките й не се сети за нея, а гробът е обрасъл в плевели. По каменната надгробна плоча е плъзнал мъх, който постепенно обвзема циментираното ограждение. Коканова има голяма дъщеря и внук, както и многобройни близки приятели.

Случайни минувачи покрай последния дом на актрисата се възмущават от неговото занемарено състояние. От техен разгорещен разговор наш репортер разбира, че става въпрос за гробното място на обичаната Невена Коканова. „И най-голямата звезда да си, затрупат ли се с пръст – вече си никой и бързо те забравят“, възмужаваха се над гроба на Невена случайно преминаващи граждани. 

„Това е гроб на 20 години, какво очаквате? Освен това обилните валежи напоследък дават предпоставка за този мъж, който обвзема всички гробове, заради непрекъснатата влага“, скастри ги друг човек, на който пътят му също преминаваше покрай гроба на Коканова. 

Легендарната актриса издъхна през 2000 г. след мъчително боледуване. Във вестниците не бе публикувана официална диагноза, но в съсловието се знаеше, че Венчето е починала от злокачествено заболяване на белите дробове. Ракът е бил в напреднал стадий, с много метастази и шансовете за излекуване са били минимални.

Години по-късно обаче се оказва, че е имало начин Коканова да бъде спасена. Нейната преждевременна смърт е резултат от нелепа медицинска грешка, допусната в парижка онкологична клиника.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки