София с най-голямо поевтиняване на парното със задна дата

0

- Advertisement -

Абонатите на столичната топлофикация ще получат най-голямо намаление от 11,16% на цената със задна дата от 1 юли миналата година до 31 март 2020 г., реши днес КЕВР.

За домакинствата в София за въпросния период в изравнителните им сметки мегаватчас топлинна енергия ще бъде калкулиран по 84,97 лв. без ДДС. Старата цена, утвърдена в средата на миналата година бе 95,64 лв./мвтч.

В Пловдив за същите 9 месеца от регулаторния период ще се начисляват по 91,96 лв./мвтч и 5,76% по-малко от предишната цена от 97,58 лв./мвтч. С 4,39% по-евтино ще им излезе мегаватчас от консумираната топлина за същото време на абонатите в Бургас. Преизчислената цена е 71,95 лв./мвтч без ДДС при стара от 75,25 лв.

Всички топлофикационни дружества предстои в 30-дневен срок да направят своите преизчисления и във фактурите на клиентите им ясно да обозначат както съответния период, така и съответното намаление. За абонатите, които заплащат сметки на месечна база, приспадане на дължимите суми следва да бъде направено в първата възможна фактура. Ако сумата е по-голяма, приспадането ще продължи до изчерпване на размера на намалението. За потребителите, които са на прогнозен отчет и заплащат ползваната топлинна енергия на годишна база, възстановяването на дължимите им суми ще бъде направено в изравнителните сметки. В тях изрично ще бъде посочена точната сума, която ще им бъде приспадната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки