Мобилните бюра по труда ще работят от понеделник

0

- Advertisement -

От понеделник Агенцията по заетостта възобновява предоставянето на услуги чрез мобилни бюра по труда за улеснение на регистрираните безработни в отдалечените населени места. През следващата седмица е предвидено посещение на над 30 такива бюра в различни части на страната. Дейността им беше временно преустановена заради коронавируса.

Мобилните бюра по труда предоставят услугите си по график, след съгласуване с местното общинско ръководство.

Сред населените места, които ще бъдат посетени от такива бюра в следващата седмица, са град Лъки, село Чорбаджийско, град Обзор, село Чернолик и много други.

От Агенцията по заетостта припомнят, че въпреки, че започва поетапно възстановяване на временно преустановени форми на обслужване, остава в сила забраната за обслужване на граждани, които не са спазили задължителния 14-дневен карантинен период след завръщане от страни, за които не е отменено това изискване, както и на такива, които не разполагат с лични предпазни средства.

Безработните, които сключват трудов договор за сезонна селскостопанска работа, е нужно да уведомят Бюрото по труда, независимо дали трудовият им договор е за  8, 6 или 4 часа, за няколко дни или за няколко месеца. По този начин те ще осигурят запазването на правата си, включително на месечни социални помощи, припомниха от Агенцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки