Кандидат-студенти в Софийския подават документи само онлайн

0

- Advertisement -

Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране за учебната 2020/2021 започва утре -22 юни. Тя ще бъде изцяло електронизирана и се извършва единствено онлайн на адрес https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета  http://www.uni-sofia.bg. Кандидат-студентите могат да се регистрират за класиране до 3 юли.

Първият етап на класирането се извършва на 7 юли 2020 г. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 8 юли до 10 юли включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи;
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност;
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания и губят придобитите студентски права. Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране;
4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
Некласираните от този етап кандидати не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.
Вторият етап на класиране се извършва на 14 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти.
Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 15 до 17 юли включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.
Третият етап на класирането се извършва на 21 юли. Срокът за записване е от 22 до 24 юли включително. Резултатите от това класиране са окончателни.

Таксата за участие в класирането е 30.00 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки