Пари за нищо: 4 лв. такса за паркиране на сянка!

0

- Advertisement -

Такса от 4 лв. на автомобил събират за паркиране до плаж „Тополите“ в Черноморец. В замяна на сумата обаче колите на летовниците остават на практика под дърветата, тъй като реален паркинг на това място няма, съобщи Нова телевизия.  

„Смятам, че да ни бъде взимана такса за нещо, което не съществува не е правилно. Това са пари за нищо”, заяви една от потърпевшите.

Оказва се, че пътят към плажа, както и импровизираният паркинг, се намират в частен имот, който е със статут на земеделска земя. Кметът на Черноморец Росен Деспов обясни, че в момента е започнала проверка, която трябва да установи дали статутът му е сменен. Ако има промяна, това би означавало, че в имота не може да се извършва никаква друга дейност освен преработка на земята. Той заяви, че въпросният път не съществува в кадастъра. „Дори тази алея да бъде изградена, тя няма да реши проблема с паркирането, защото тук няма общински терен”, казва Деспов. Същевременно, това е единственият път за плажовете на къмпинг „Градина“.

Кметът добавя, че в тези терени има земеделски пътища, които не са възстановени и процедурата по това би била дълга.  Копирано от standartnews.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки