10 километра опашка се вие на „Кулата“

0

- Advertisement -

Туристическият трафик към Гърция през граничен пункт „ Кулата-Промахон“ рязко се увеличи в почивната събота. Колоната от леки автомобили, изчакващи по трасето на автомагистрала „Струма“, е близо 10 километра, съобщиха от Гранична полиция.

Забавянето е най-вече заради засилените проверки на гръцките здравни власти , които извършват масово тестване за коронавирус.

Още в ранните часове на деня потокът туристи, тръгнали към Гърция, се увеличи рязко. Леките коли са предимно от Румъния, Сърбия и България.

Много са и автобусите, ангажирани от туроператори, за еднодневна или по-дълга почивка. Екипи на Пътна полиция организират подреждането на автомобилите по магистралното трасе преди пункт „Кулата“, като едната лента е освободена за автомобили със специално предназначение.

Гранична полиция следи за ситуацията в самата зона , като не допуска коли да влязат по обиколния път между близките села. На четири трасета нашите екипи пропускат леки автомобили, и по едно за камиони и автобуси, които вече са се изтеглили към Гърция.

На „ Промахон“ обаче гръцките власти извършват засилен здравен контрол, като се тестват не само граждани от трети страни, но и тези от държавите членки на ЕС.

Причината за драстичните мерки е рязкото увеличение на заразените с коронавирус у нас, в Сърбия и Румъния. Освен това сръбските граждани могат да влязат в южната ни съседка единствено през нашата страна, тъй като Гърция затвори за туристи границата си със Северна Македония.

До неделя ще бъдат отворени и другите гранични пунктове – „Ивайловград, Капитан Петко войвода и Маказа, но от понеделник 6 юли, гръцките власти обявиха, че само на Кулата-Промахон“ ще се пропускат туристи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки