Операта в Русе се е отърва на косъм след пожара

0

- Advertisement -

Държавната опера в Русе „Иван Кюркчиев“ се е отървала на косъм след пожара на 6 юли и щетите са ограничени до покрива на сградата. Няма допълнителни поражения, не е пострадала работилницата, нито колекцията с костюми, декорите и скъпите музикални инструменти, съхранявани в подпокривното пространство. Наложило се е да бъдат спасявани обаче работниците, които ремонтират сградата след наводнението преди дни.

Това стана ясно след инспекцията, направена на място от министъра на културата на 7 юли, който изтъкна, че Операта има застраховка, покриваща изцяло щетите. Според директора на Русенската опера Иван Кюркчийски заслугата за опазването на сградата е на пожарникарите, които са пристигнали на 3-тата минута след подаването на сигнал за пожара.

Държавата ще предприеме всички действия, за да може възстановяването на покрива на Русенската опера да започне максимално бързо. Първо трябва да приключат следствените работи, да се оценят щетите, да се установи виновника и след това да се пристъпи към реставрирането на сградата. Копирано от standartnews.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки