Дипломатът Милен Кермедчиев с К-19 разказва за безхаберието и кошмара в родните болници

0

- Advertisement -

Размятане между болници и отделения в столицата, липса на комуникация и бавна реакция от страна на институциите при пациент с COVID-19. За всичко това се разбира от разказа на дипломата Милен Кермедчиев – бивш зам.-министър на външните работи пред bTV.

„Отидох в „Пирогов“, за да си направя PCR тест. От там ми отказаха и ме препратиха към ВМА. На регистратура ме препратиха към инфекциоцното отделение на болницата, откъдето ми заявиха, че без направление от Спешното отделение, не могат да ме приемат. Отидох там. Казаха ми, че пациенти със съмнения за COVID-19 трябва директно да се отправят към Инфекциозно отделение. Върнах се, но ми заявиха същото – без направление не могат да ме приемат. Отидох отново в Спешното отделение, където след няколко молби в крайна сметка се сдобих с направление. Прегледаха ме и ми казаха да се прибера. Направих си тест и в частна лаборатория, защото видях, че нещата не вървят на добре. Тестът беше положителен. 28 часа по-късно от болницата никой не ми се беше обадил. Ако не си бях направил тест, щях да предполагам, че съм просто настинал и да се разхождам спокойно“, разказа Кермедчиев.

Остава въпросът – защо се е забавила реакцията от болницата, след като тестът е бил положителен?

Бившият зам.-министър на външните работи сам е потърсил контакт с лечебното заведение. Свързал се е с лекар едва на петото позвъняване.

„Тестовете в частните лаборатории не струват лев-два. Човек може да няма финансовата възможност да си направи такъв. Ако не получи обаждане от болницата, ще се успокои и ще сее зараза. Трябва да има по-бърза реакция от институциите“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки