Министър Маринов: Има организирани групи, които целят ескалация на протестите

0

- Advertisement -

Има данни за организирани групи, които се опитват да създават напрежение и ескалация на протестите. Това обяви пред депутатите вътрешният министър Младен Маринов. За снощния сблъсък СДВР извършва проверка, която ще приключи в най-кратък срок:

„Ние получаваме постоянно оперативни сигнали по различни канали за евентуална ескалация, наличие на групи от провокатори, които да търсят конфронтация с полицията или да търсят атака към сгради, представляващи институциите на Република България. За съжаление тази информация вчера се потвърди, вследствие на което за днешния ден Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела съответните действия, сигналите са тревожни. Сами виждате, че вече се потвърждава това, че има организация за търсене на ескалация на самия протест“.

Младенов призова за мирни протестни действия и обясни още:

„Искам да се обърна към всички, които си позволяват да посягат на полицаи, голяма част от тях са с жълти жилетки като жест на добронамереност и ни показват, че са там, за да им помагат, а не да им навредят, и искам да се отразява обективно ситуацията, да не се правят внушения, че когато полицията е провокирана и по закон има право и прилага физическа сила и помощни средства, да се говори, че тя бие“.

Министърът на вътрешните работи беше изслушан в Народното събрание по искане на БСП, които заявиха, че са искали информация за случаите на насилие във втория ден на протестите, когато младо момче пострада сериозно.

Прегледана: 34758

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки