Министър Маринов: Има организирани групи, които целят ескалация на протестите

0

- Advertisement -

Има данни за организирани групи, които се опитват да създават напрежение и ескалация на протестите. Това обяви пред депутатите вътрешният министър Младен Маринов. За снощния сблъсък СДВР извършва проверка, която ще приключи в най-кратък срок:

„Ние получаваме постоянно оперативни сигнали по различни канали за евентуална ескалация, наличие на групи от провокатори, които да търсят конфронтация с полицията или да търсят атака към сгради, представляващи институциите на Република България. За съжаление тази информация вчера се потвърди, вследствие на което за днешния ден Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела съответните действия, сигналите са тревожни. Сами виждате, че вече се потвърждава това, че има организация за търсене на ескалация на самия протест“.

Младенов призова за мирни протестни действия и обясни още:

„Искам да се обърна към всички, които си позволяват да посягат на полицаи, голяма част от тях са с жълти жилетки като жест на добронамереност и ни показват, че са там, за да им помагат, а не да им навредят, и искам да се отразява обективно ситуацията, да не се правят внушения, че когато полицията е провокирана и по закон има право и прилага физическа сила и помощни средства, да се говори, че тя бие“.

Министърът на вътрешните работи беше изслушан в Народното събрание по искане на БСП, които заявиха, че са искали информация за случаите на насилие във втория ден на протестите, когато младо момче пострада сериозно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки