Прокуратурата влезе в ТЕЦ-а на Доган

0

- Advertisement -

Върховната касационна прокуратура се самосезира за студения резерв на ТЕЦ „Варна“ по твърденията на Христо Иванов в клип във фейсбук и публикуван в медиите. В него лидерът на „Демократична България“ пита: „Г-н Гешев, ще забележите ли философския камък на Доган?“.

„Философският камък е това, което позволява от една купчина желязо да произведеш злато. Д-р Доган успя да направи това нещо, разбира се с наши пари“, заявява Христо Иванов на фона на ТЕЦ „Варна“, който е собственост на почетния председател на ДПС. Според Иванов държавните институции си затваряли очите за сделката. Във вторник Христо Иванов посети района на ТЕЦа като продължение от акцията му до морския сарай на Доган отпреди две седмици.

Прокуратурата ще провери дали има образувани преписки и досъдебни производства по повод изнесените в публикацията твърдения. Ако в хода на проверката бъдат констатирани данни за извършени престъпления, същите ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура. При наличие на нередности от административен характер прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на действия по компетентност.

Върховната касационна прокуратура ще информира обществеността за резултатите от проверката след нейното приключване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки