Защо Борисов смени петима министри и ще оглави ли четвърто правителство?

0

- Advertisement -

На извънреден брифинг след Коалиционния съвет министър-председателят Бойко Борисов посочи причините за кадровите промени по високите етажи на властта и по-специално за смяната на вътрешния министър Младен Маринов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

„Младен Маринов го сменяме, защото някои от действията на полицията по време на протеста не отговарят на моите разбирания за отношение към протестиращите“, заяви премиерът. Като друга причина той изтъкна случилото се на „Росенец“ и протеста, където се стигна до сблъсъци.

На „Росенец“ имаше заявен протест и те трябваше така да го организират, че да няма подобни скандали. Младен Маринов е изключителен офицер, но в политиката има грешки, които се наказват“, подчерта Борисов.

„Министър Горанов постигна много, но и аз не можах да си отговоря на въпроса защо контролът на Комисията по хазарта 5 години е бил занижен“, заяви още той. „За Караниколов започнах да чувам за неща, които се случват във връзка с раздадените т.нар. грантове в Министерството на икономиката. Искам там контролът да е изключително строг“, категоричен бе министър-председателят

Бойко Борисов заяви още, че след мандата ще ръководи партията си. Той изтъкна, че в ГЕРБ се допускат грешки, тъй като контролът е занижен. Като причина за това премиерът посочи факта, че уважаваните хора от партията са ангажирани на високи постове. „След мандата отивам да си ръководя партията и да оправяме структурите, защото сега всеки ръфа, откъдето може“, коментира министър-председателят.

„Знам мечтите на Христо Иванов да стане главен прокурор. Забравя се, че е много приятно да получаваш съдебните решения преди другите. Ние не сме го постигнали това. Аз научих от медиите за ареста на Нено Димов. Категорично съм против всякакви показни акции. Оттук нататък си има институции, които се избират по демократичен път“, заяви Борисов по отношение на действията на провалилия се като правосъден министър Христо Иванов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки