Covid-19 е в България от септември 2019 г.

0

- Advertisement -

Трябва да бъдем под карантина, защото този вирус е един от най-опасните. Тази позиция изрази пред Нова телевизия доктор Бросек Халил, началник на Covid отделението на столичната Втора градска болница. Според него втората вълна на Covid-19 е у нас и това се дължи на разхлабените мерки. Имунната система при младите сега е по-слаба и затова сега се заразяват повече млади хора. Възможно е да се изгради колективен имунитет.

На есен ще имаме микс от грип и коронавируса. Задължителни маски, дистанция и дезинфекция ще помогнат да се предпазим. За него имунната система е важен фактор дали ще се заразим. От степента на инфекцията зависи как ще изкараме заболяването, по думите на доктор Халил.

Така общият брой на заразените става 10 312, а на починалите – 338

Най-рискова е безсимптомната група, по думите му, защото тези хора минават през заболяването, без да изграждат антитела. Пациентите с коронавирус не трябва да вземат витамин С, съветва доктор Халил. Той образува тромби в съдовете.

От 26 септември миналата година е имало коронавирус у нас, според него. Самият той се е сблъскал с няколко пациенти през есента миналата година, за които не се е знаело какво им е. В последствие се е разбрало, че е новият вирус.

Коронавирусът е бомба със закъснител, категоричен е доктор Халил. Един пациент може четири пъти да изкара заболяването

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки