След като се оплетоха в лъжи от „Район Банкя“ изплюха камъчето: „Песен за Банкя“ струва 1800 лева

0

- Advertisement -

С 1800 лева район „Банкя“ подкрепи „Песен за Банкя“, призна днес кметската администрация на курортния град. Това стана в писмен отговор на отправени въпроси от „Дневник“. На 28 юли зам.-кметът по културата на района Александра Александрова, която пее във видеоклипа, обаче се кълнеше в съвсем друго пред репортер.

„Район „Банкя“ не е дал пари за тази песен. Парите са спонсорски, видеото е напълно приятелски направено“, обясни тя. На въпрос колко точно струва видеоклипът Александрова отговори: „Нула лева, то е приятелско.“ И уточни, че спонсор е компанията „Кока-Кола“, която по принцип подкрепяла Банкя за различни каузи.

От „Кока-Кола ХБК България“ обаче отрекоха на 28 юли пред „Дневник“ да са спонсорирали въпросната песен. Радослав Христов, мениджър комуникации, обясни, че „Кока-Кола ХБК“ е предоставила единствено минерална вода за консумиране по време на снимките и не са давали пари.

Днес район „Банкя“ лансира по-друга версия пред „Дневник“, в която признават, че те са подкрепили финансово кичозната ода, но парите не били общински. Ето отговорът им:

„Район „Банкя“ подкрепи довършването на песента – аранжимент, студийни записи, микс, мастер, постпродукция, за което изразходва сумата от 1800 лв. с ДДС. Сумата е част от дарението на юридическо лице („Кока-Кола ХБК България“). Дарението е целево за подкрепа на културния календар на Банкя за 2020 г. Решението как да бъдат приоритизирани и разходвани дарителските средства е на Район „Банкя“.

Дарителят казва, че е дал само минерална вода, но дареният (район) твърди, че е платил 1800 лева с дарението… Как водата се е превърнала в банкноти кметската администрация на Банкя засега не споделя, но жителите на града имат право да знаят за какво се изразходват общинските средства.

Чуйте отново този „велик“ хит:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки