Три кръстовища в София остават под блокада

0

- Advertisement -

Остават блокирани трите ключови кръстовища в столицата – на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и пространството между президентството и Министерския съвет.

В 27-ия ден от антиправителствените протести в София пред Ректората остава и микробусът на майките на деца с увреждания от гражданската инициатива „Системата ни убива“, а палатковият лагер пред СУ се разраства трети пореден ден.

Хората от палатките заявиха пред „Хоризонт“, че нощта е минала спокойно без провокации и без да се налага намеса на полицията.

На Орлов мост основен проблем е грижата за реда и най-вече да не се пречи на хората, които живеят в района.

„Относително спокойно, има нови присъединили се, има и някои, които вече са си тръгнали по всякакви семейни и лични причини, но за сметка на това идва други. Мислим една оперативка да направим по обед и още малко да стегнем правилата тук, защото има хора, които живеят наоколо, искаме и те да са спокойни на всяка цена“, заяви пред БНР Анжела Адамова от гражданско движение БОЕЦ.

Нели Димитрова, част от „Системата ни убива“, също заяви пред БНР, че нощта е преминала спокойно в лагера пред СУ:

„Никой не ни е притеснявал, нямаше провокатори, всичко беше наред, тук оставаме“.

При палатковите лагери има специално освободено платно за преминаване на линейки.

До белия бус на майките от „Системата ни убива“ има паркирани и два полицейски микробуса. Снимка: БГНЕССнимка: БГНЕССилен вятър е нанесъл поражения на шатрите и палатките на бул. „Цар Освободител“ до президентството.

„Продължаваме, няма отстъпление назад, преодоляхме жеги, преодоляхме поройни дъждове“, заяви пред БНР Тодор Атанасов от палатковия лагер на пл. „Независимост“.

„Ще остана до края, докато не получим исканията си, 24 дни съм тук всяка вечер и сутрин, през деня на работа, вечер на протеста, вече съм тотално изтощена и вече трябва да се вземат някакви крайни мерки, защото хората, които трябва да си подадат оставка не ги интересува, че 120 000 човека се събират, искайки оставката им“, коментира от своя страна Георгия Иванова.

Тя е един от петимата в лагера, които са обявили гладна стачка. Иванова гладува вече трети ден.

Движението по бул. „Дондуков“ в района се осъществява нормално.

Заради блокадите продължават промените в разписанието на повече от 15 линии на градския транспорт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки