Защо са празни палатковите лагери?

0

- Advertisement -

39-ия ден на протестите у нас, който се оказва и неделен, протича твърде вяло в следобедните часове. В обедните си емисии националните телевизии твърдяха, че блокадите на трите кръстовища в София – пред Триъгълника на властта на бул. „Дондуков”; пред ректората на Софийски университет; и на Орлов мост – ще останат и че се очаква към тях да се присъединят протестиращи привечер. Желанието на организаторите от „Отровното трио” е недоволните да продължат своите протестни действия докато не видят реално оставката на Главния прокурор.

Снимка, публикувана току-що във Фейсбук от жена, пристигнала на бул. „Дондуков”, за да се присъедини към съмишлениците си, показва тъжна картина. Вижда се, че в района няма жива душа освен желаещата да помогне с присъствие недоволна гражданка. Тя се е снимала на жълтите павета – пред палатковия лагер – и е написала, че не заварва никого тук. 

Хората питат дали протестиращите ходят на място, само когато предстои да бъдат снимани в репортажи на телевизиите и защо в останалото време изоставят поста си, ако са решени да протестират до постигане на желаните от тях резултати. 

Снощи протестните действия преминаха вяло и заради неблагоприятните климатични условия. Призивите са тази вечер отново да има шествие в центъра на столицата, въпреки че негодуванието на гражданите, настояващи да получат възможност за безпрепятствано придвижване с МПС, расте. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки