Братът на изчезналият Янек проговори след ареста на Каплата

0

- Advertisement -

Дупничанинът сподели, че вчерашната акция срещу Васил Капланов е дългоочаквана стъпка

Все още няма следа от Янек Миланов, който изчезна след среща с бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов. Вчера обаче, 27 дни след злополучната вечер на 31 юли, Васил Капланов, с прякор Каплата, беше задържан. Тепърва ще става ясно каква мярка спрямо него ще наложи съдът и дали изобщо такава ще бъде наложена.

„Това е една дългоочаквана и много важна стъпка. Надявам се скоро да имаме нова информация и да разберем къде е Янек”, заяви братът на Янек – Марио в ефира на Нова телевизия. 

Той казва, че през първата седмица след изчезването на Янек, свършената работа е почти никаква. Именно тази загуба на време през първите дни е причината разследването да е в задънена улица и работата на всички институции да се забави много, смята Марио. „В такива ситуации подобен начин на действие е крайно недопустим”.

Малко преди да изчезне, Янек разказва на брат си, че е обект на тормоз.

„Сподели ми за продължаващи посегателства над жилището и автомобила му. Някой дори беше стрелял с въздушна пушка по прозореца му”, разказва братът.

Според Марио, Янек и Васил Капланов не са имали отношения помежду си. „По-скоро Капланов е решил, че трябва да се разправи с брат ми, защото преди време той е имал такива с жена му”.

„Брат ми беше сигурен, че заплахите идват от Капланов, защото той нямаше други врагове”, смята Марио.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки