АБВ поиска оставката на Теменужка Петкова заради несправяне с управлението на сектора

0

- Advertisement -

Партия АБВ поиска оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и ръководството на “Булгартрансгаз“ заради несправяне с управлението на сектора.

Конкретната причина е отказът на дружеството да отговори на запитване относно причините за аварията, станала преди около месец, на газопровод в участъка край “Кулата“ и вероятността за подобен риск на други места.

Това обаче не е единственият им провал, заяви зам.- председателят на партията Любомира Ганчева:

„Оставка на ръководството на „Булгартрансгаз“ ние сме поискали преди повече от година поради редица причини. Едната от тях е забавянето на строежа на „Балкански поток“. Към настоящия момент ние вече сме с девет месеца забавяне и никой не поема конкретен ангажимент“, каза тя и допълни:

“На второ място сигнализирахме до главния прокурор затова, че газопровод, който е за стопански и битови нужди, се строи на завишена цена. 10 млн. лева допълнително ще платим всички ние. Все още тече проверката. Никой не ни е отговорил какво се случва. Ако министър Петкова най-накрая не се разграничи от това порочно управление на „Булгартрансгаз“, мисля, че е редно тя поне да понесе своята отговорност като подаде оставка заради проблемите в сектора“.

Лидерът на АБВ Румен Петков предупреди, че по негова информация управляващите подготвяли оставка на правителството в началото на септември и експертен кабинет, който да довърши мандата:

„Това е крайно неприемливо решение. Решението е оставка на премиера и правителството, оставка на главния прокурор, разпускане на Народното събрание и насрочване на избори за обикновено Народно събрание и назначаване от страна на президента на служебен кабинет. Другото е да продължи джипа да ни управлява“, каза Румен Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки