АБВ поиска оставката на Теменужка Петкова заради несправяне с управлението на сектора

0

- Advertisement -

Партия АБВ поиска оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и ръководството на “Булгартрансгаз“ заради несправяне с управлението на сектора.

Конкретната причина е отказът на дружеството да отговори на запитване относно причините за аварията, станала преди около месец, на газопровод в участъка край “Кулата“ и вероятността за подобен риск на други места.

Това обаче не е единственият им провал, заяви зам.- председателят на партията Любомира Ганчева:

„Оставка на ръководството на „Булгартрансгаз“ ние сме поискали преди повече от година поради редица причини. Едната от тях е забавянето на строежа на „Балкански поток“. Към настоящия момент ние вече сме с девет месеца забавяне и никой не поема конкретен ангажимент“, каза тя и допълни:

“На второ място сигнализирахме до главния прокурор затова, че газопровод, който е за стопански и битови нужди, се строи на завишена цена. 10 млн. лева допълнително ще платим всички ние. Все още тече проверката. Никой не ни е отговорил какво се случва. Ако министър Петкова най-накрая не се разграничи от това порочно управление на „Булгартрансгаз“, мисля, че е редно тя поне да понесе своята отговорност като подаде оставка заради проблемите в сектора“.

Лидерът на АБВ Румен Петков предупреди, че по негова информация управляващите подготвяли оставка на правителството в началото на септември и експертен кабинет, който да довърши мандата:

„Това е крайно неприемливо решение. Решението е оставка на премиера и правителството, оставка на главния прокурор, разпускане на Народното събрание и насрочване на избори за обикновено Народно събрание и назначаване от страна на президента на служебен кабинет. Другото е да продължи джипа да ни управлява“, каза Румен Петков.

Прегледана: 35561

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки