Сутрешно безплатно кафе от БДЖ за пътуващите до морето

0

- Advertisement -

Нова инициатива на железниците, за която научаваме от страницата на БДЖ във Фейсбук, е безплатното първо кафе за пътуващите.

До края на летния сезон на пероните на Централна гара София за сутрешните влакове до Варна и Бургас първото жп кафе е комплимент за пътуващите с БДЖ.

И при съвременните предизвикателства на 2020 г. железопътният транспорт се доказа като единственият надежден транспорт, дори в условията на въведено извънредно положение, през което железницата не спря своята дейност нито за момент.

Железопътният транспорт остава може би най-евтиния транспорт в страната и чужбина. Спалните вагони правят пътуването удобно и по-леко. Различни инициативи разнообразяват и създават допълнителен комфорт на пътуващите, въпреки че състоянието на влаковете у нас остава на светлинни години от страните с модерен жн транспорт. 

От 2-ри септември 2020 г. ще бъде възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон. Това ще бъде възможно след като извършваните от ДП НКЖИ ремонтни дейности ще се осъществяват само в определени часови интервали през деня.
Възстановено ще бъде движението на нощните влакове, които пътуват през Подбалканската железопътна линия по маршрута София-Варна-София. Това са:

•  Бърз влак № 3637 от София за Варна, който заминава от Централна гара София в 22:35 ч.;

•  Бърз влак № 3636 от Варна за София, който тръгва от гара Варна в 21:20 ч.

Бързите влакове „Чайка“, които се движат по маршрут София-Бургас-София, ще пътуват директно, без да се налага прекачване на пътниците на автобуси.

Това са:

• Бърз влак № 3601 от София за Бургас, който заминава от Централна гара София в 16:00 ч.;

• Бърз влак № 3602 от Бургас за София, който тръгва от гара Бургас в 05:40 ч.

Директно по маршрута София-Бургас-София ще пътуват и следните влакове:

• Бърз влак № 3621 от София за Бургас, който заминава от Централна гара София в 06:55 ч.;

• Бърз влак № 3624 от Бургас за София, който тръгва от гара Бургас в 14:30 ч.

Движението на пътническите влакове по маршрут София-Карлово-София и София-Копривщица-София също ще се осъществява без да се налага превоз на пътниците с автобус.

Поради продължаващите ремонти в определени часови интервали през деня, ще се запази осигуреният превоз с автобуси в участъка между гарите Карлово и Антон само за следните влакове:

• Бърз влак № 3623 от София за Бургас, който пътува като влак № 3693 от София до Антон и заминава от Централна гара София в 12:00 ч.;

• Бърз влак № 3622 от Бургас за София, който тръгва от гара Бургас в 08:30 ч.

• Пътнически влак № 30113 от София за Карлово, който заминава от Централна гара София в 12:20 ч.;

• Пътнически влак № 30116 от Карлово за София, автобусите за който тръгват от гара Карлово в 12:55 ч.

Пътническите влакове № 30121 от София за Копривщица и № 30122 от Копривщица за София ще продължават да се движат само в участъка София-Антон-София. За превоз на пътниците от тези влакове са осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Пътническите влакове № 30183 от София за Копривщица и № 30182 от Копривщица за София, които се движат само в неделните дни, ще пътуват по маршрут София-Пирдоп-София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки