Нинова остава начело на БСП с гласовете на 43 228 от 53 807 гласували

0

- Advertisement -

43 228 от 53 807 гласували социалисти вчера са избрали Корнелия Нинова за нов-стар лидер на БСП. Това са 67,1% от всички избиратели и вотът е легитимен. На този фон далеч зад нея е петимният за поста Кирил Добрев с доста скромния резултат от 7914 гласа.

Това сочат резултатите от обработените до този момент от червената ЦИК електронни таблици от вота, съобщи шефът й Емил Войнов на специална пресконференция. Предстои да се обработят протоколите от общинските и районните комисии, както и от секционните, за да има тройно въвеждане на резултатите.

Според данните за Валери Жаблянов бюлетина са пуснали едва 759 бесепари, или 1,4%.

Красимир Янков пък е получил подкрепа от 1118 червени, което прави 2,1%.

Общо 80 236 симпатизанти на БСП са имали правото да гласуват. До вчера бройката е била 80 901, но са заличени починалите и така се е получил действителният брой на избирателите с партийни книжки.

    „Социалистите показаха с активността си, че желаят те да избират, че от техния глас зависи нещо. Показахме, че сме наистина демократична партия, която се допитва и от гласа на членовете й зависи как да се развива бъдещето й“, коментира Войнов.

Изборът беше честен, ЦИК създаде равни условия за всички кандидати, те имаха застъпници във всяка секция, изборите бяха прозрачни за медиите, допълни той. И определи организацията на вота като перфектна. БСП организира едни показни избори, които могат да бъдат еталон и за националните, категоричен бе шефът на червената ЦИК.

Той все пак уточни, че това са предварителни резултати, предстои второто въвеждане – от протоколите, и окончателните резултати ще са ясни утре.

Всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят на изборния резултат, каза още Войнов. След изборите те ще бъдат предадени на Общопартийната контролна комисия и на тези по места.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки