Чарът на стара София завладява книжния пазар навръх празника на града

0

- Advertisement -

  Увлекателните спомени на Драган Тенев се завръщат след 23 години в издание на „Българска история“  
  Малко са книгите за историята на българската столица, които могат да се мерят по увлекателност с „Тристахилядна София и аз между двете войни“ от Драган Тенев. Така поне казват от сдружение „Българска история“, които издават заглавието по случай 17 септември  – празника на града.

Роден в семейство на интелектуалци, Тенев е една от интересните фигури в българския културен живот през втората половина на XX в. Макар по професия да е юрист, задълбочените му познания в изобразителното изкуство, киното, операта и театъра правят творчеството му вълнуващо за широкия читателски кръг.

В своята книга, която излиза за последен път през 1997 г., авторът ни кани на разходка из емблематични места в стара София – от прочутите кафе-сладкарници „Сан Суси“ и „Роял“, през оживената ул. „Търговска“ с красивите ѝ фасади, бирарията на братя Прошек и ресторант „Батенберг“, до кино „Модерен театър“. Срещите му с изявени за епохата личности като кечиста Дан Колов, автора на химна „Върви, народе възродени“ Стоян Михайловски и писателката Евгения Марс, която го кани в дома си и лично му прочита писмата си от Иван Вазов, придават допълнителен колорит на повествованието, уточняват още издателите.

Те допълват, че бохемският дух на книгата в комбинация с неоспоримата ерудиция на автора превръщат „Тристахилядна София и аз между двете войни“ в интригуващо четиво за всекиго.

Заглавието ще бъде налично в книжарниците след 20 септември, а вече може да бъде открито и онлайн.  
  Първите 30 страници може да разлистите тук. Откъс от книгата, в който авторът разказва за една от срещите си с Евгения Марс, може да прочетете тук. Визия на корицата ще намерите в прикачения файл и  тук.   За контакти:
Марио Мишев: 0876 231 054
Сдружение „Българска история“

info@bulgarianhistory.shop
София, ул. „Загоре 3“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки