Борисов смени джипката с хеликоптер, инспектира строежа на „Балкански поток“

0

- Advertisement -

Премиерът Бойко Борисов инспектира с хеликоптер строежа на газопровода „Балкански поток“.

Той беше придружен от заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, представители на фирмата-изпълнител Аркад, министъра на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

Те облетяха с хеликоптер трасето на газопровода  „Балкански поток“ на наша територия. От видеото във Фейсбук профила на премиера стана ясно, че проекта навлиза във финалната си фаза.

Тръбите вече са положени  по близо 480 километровото трасе, над хиляда и 400 строителни машини  и над 2 хиляди и 500 работници от различни страни са ангажирани в момента в мащабния строеж, който Борисов определи като интернационален.

Пред саудитския гост премиерът  отбеляза, че с „Балкански поток“ България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки.

От своя страна саудитския заместник-министър декларира, че правителството му ще продължи да оказва пълна подкрепа на консорциума Аркад, който е основен изпълнител на „Балкански поток“, а крал Салман лично следи проекта и „оказва голям натиск“. .

Борисов беше категоричен, че зад Аркад не стоят руски компании.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки