83 дни нестихващи протести! „Отровното трио“ с писмо до всички евродепутати

0

- Advertisement -

От „Отровното трио“ са изпратили имейл до всички 705 евродепутати, в който се съдържат доказателства за корупционни практики и инструкции за прикриване на такива от министри в правителството. Поводът е, че Европарламентът в Брюксел ще дебатира върховенството на закона в България на 5 октомври.

В първото изказване ясно се констатират корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради COVID-19, а във второто се дават ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите с такива, за да бъде продължено финансирането за България.

„Сметнахме за почтено да дадем възможност на депутатите в Европейския парламент да се запознаят с корупционните практики в правителството на Борисов достатъчно време преди дебата, без да смятаме посочените примери за изчерпателни в мафиотизираната действителност на страната“, обясняват от „Отровното трио“.

И днес граждани ще се съберат в „триъгълника на властта“ с искане за оставката на правителството и на главния прокурор. Демонстрантите ще настояват за дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки