Гърция удължи мерките при влизане от България в страната

0

- Advertisement -

Правителството на Гърция удължи до 12 октомври действието на решенията, свързани с временните ограничения за преминаване на границите на страната и забраната за влизане на граждани от трети страни, съобщи БГНЕС.

По отношение на сухопътните граници, ограниченията, наложени „превантивно за защита на общественото здраве от допълнително разпространение на коронавируса COVID-19 на гръцка територия“, важат за периода от 1 до 12 октомври 2020 г.

За туристи и чуждестранни граждани, които нямат забрана, влизането е разрешено при две условия:

само през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата) само с отрицателен молекулярен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди пристигането

През всички останали гранични пунктове влизането на територията на Гърция е позволено само за определени категории граждани с отрицателен PCR тест. Те ще бъдат отворени в интервала между 07:00 и 23:00 часа.

Забраната не се отнася за следните случаи:

    за гръцки граждани

    за лица, които имат разрешение за престой и живеят в Гърция, поради абсолютна необходимост (професионални или медицински причини)

    за транзит на болнични автомобили, които влизат от Косово през Северна Македония в Гърция за хоспитализиране на пациенти – част от дипломатическия, военен или административен състав на държавите-членки на ЕС и на ЕУЛЕКС в Косово

Второто решение засяга забраната за влизане в Гърция на граждани на трети страни, с изключение на постоянните жители на Австралия, Грузия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и ОАЕ.

И двата документа влизат в сила от днес и ще важат до 12 октомври 2020 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки