Медици и учители са носителите на „Достойните българи“

0

- Advertisement -

Българските медици и българските учители са носителите на специалната и на голямата награда в 18-ото издание на  „Достойните българи“, инициатива на вестник „24 часа“.

Тази година отличията са под знака на Covid кризата и справянето с продължаващите предизвикателства.

Българските учители получиха специалното отличие на „24 часа“ заради успешното и екстремно въвеждане на дистанционното обучение.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че те са се организирали само за три дни – между 13-и и 16-и март. Благодари и отбеляза:

„Само те си знаят какво са дали от себе си, колко усилия са положили и през какво са минали. Със своята активност и професионализъм опровергаха скептиците. Резултатите от работата на учителя идват със закъснение. Те са неосезаеми. Ние, техните ученици, когато станем зрели, знаещи, можещи хора и успеем, често сме склонни да не се сетим, че това е благодарение на учителите“.

Голямата награда е безспорната за медиците на първа линия. Част от тях загубиха живота си, за да спасят други човешки животи. Колегите им продължават напред.

Аятаха и Сезин Кабилов са първите доброволци-реаниматори, които влязоха в „Пирогов“. 20 дни преди това те са станали семейство:

„Това, което се случи тогава, би го направил всеки един от нашите колеги. Това е духът на българския медик. Човещината и добротата са по-заразни от коронавируса“, отбеляза Сезин Кабилов.

Прегледана: 37216

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки