Медици и учители са носителите на „Достойните българи“

0

- Advertisement -

Българските медици и българските учители са носителите на специалната и на голямата награда в 18-ото издание на  „Достойните българи“, инициатива на вестник „24 часа“.

Тази година отличията са под знака на Covid кризата и справянето с продължаващите предизвикателства.

Българските учители получиха специалното отличие на „24 часа“ заради успешното и екстремно въвеждане на дистанционното обучение.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че те са се организирали само за три дни – между 13-и и 16-и март. Благодари и отбеляза:

„Само те си знаят какво са дали от себе си, колко усилия са положили и през какво са минали. Със своята активност и професионализъм опровергаха скептиците. Резултатите от работата на учителя идват със закъснение. Те са неосезаеми. Ние, техните ученици, когато станем зрели, знаещи, можещи хора и успеем, често сме склонни да не се сетим, че това е благодарение на учителите“.

Голямата награда е безспорната за медиците на първа линия. Част от тях загубиха живота си, за да спасят други човешки животи. Колегите им продължават напред.

Аятаха и Сезин Кабилов са първите доброволци-реаниматори, които влязоха в „Пирогов“. 20 дни преди това те са станали семейство:

„Това, което се случи тогава, би го направил всеки един от нашите колеги. Това е духът на българския медик. Човещината и добротата са по-заразни от коронавируса“, отбеляза Сезин Кабилов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки