22-годишен от Варна с условна присъда и 10 бона глоба за нарушена карантина

0

- Advertisement -

22-годишен младеж от Варна беше осъден за нарушаване на мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората.

Деянието е извършено по време на обявено извънредно положение в страната, свързано със смъртни случаи и  представлява  престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. Съдът одобри споразумение с прокуратурата. Така младежът се съгласи да получи 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се  отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 10 000 лева.

В периода от 23 до 30 март тази година, след пристигане с полет до летище Варна от рискова страна, на основание издадено предписание от Регионалната здравна инспекция, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19. Той посочил адрес на настаняване в град Варна, където трябвало да пребивава във визирания в предписанието срок, но през посочения период нарушил противоепидемичната мярка и напуснал жилището.

22-годишният подсъдим признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Актът на Районен съд – Варна е окончателен и влиза в сила веднага.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки