Започва се: В Благоевград забраниха масовите събития на закрито за 14 дни

0

- Advertisement -

Община Благоевград забранява масовите събития на закрито в срок от 14 дни и засилва контрола по спазването на мерките в района на пазара. Мерките бяха обявени от кмета Румен Томов на брифинг, след заседание на кризисния щаб. Призивът на здравния министър Костадин Ангелов да не се пътува в област Благоевград той обяви за прибързан и безотговорен. 

За около 15 минути кризисният щаб набеляза мерките, ден след като Благоевградска област попадна в червената зона на опасно разпространение на коронавируса:

„За 14 ще ограничим на закрити места сватби, кръщенета и по мероприятия от този тип, и ще възстановим съобщенията по уредбата в община Благоевград за спазване на мерките. Обсъждахме и носене на маски, задължително, навън, което не се прие“.

Според кмета Румен Томов засега не се налагат по-драстични ограничения, въпреки, че приетите с усложнения пациенти в трите болници са се увеличили с 25 процента за последните дни, а в Ансамбъл „Пирин“ положителните проби вече са 23:

„Когато обстановката покаже ръст на заразените, тогава ще предприем други мерки, по-строги“.

Препоръката на здравния министър Костадин Ангелов да не се пътува в областите, попаднали в червената зона, кметът на Благоевград коментира така:

„Не го приемам! Мисля, че е крайно неуместно да се правят такива изявления от такива високопоставени хора! Аз ще призова да се влиза и да се излиза от и в Благоевград“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки