Мая Манолова: Трябва екоинспекциите да бъдат закрити, подиграват се с хората!

0

- Advertisement -

Регионалните екоинспекции да бъдат разформировани и закрити, призова бившият омбудсман Мая Манолова. Според лидерката на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ те не изпълняват задълженията си, прикриват замърсителите на въздуха и се подиграват на гражданите. Нашето предложение е да бъдат разформировани тези структури и да се преосноват.

По думите на бившия омбудсман рестартът на държавата не означава само детронирането на Борисов, а и на всички институции, които не защитават интересите на гражданите. „Във всеки по-голям град в България има икономически силни субекти. Тъй като става дума за огромни печалби, институциите са на колене, с вързани ръце, в унизителната роля на пешки и не смеят да предприемат действия срещу замърсителите“, коментира Манолова.

Тя добави, че „Изправи се.БГ“ подкрепя протестите срещу мръсния въздух в Благоевград, както и във Враца, Велико Търново, Нова Загора и Пещера. „Настояваме пред пореден здравен министър за въвеждането на правила за отстоянието на промишлените обекти в населени места. Всеки си отваря промишлено предприятие както желае, ако е достатъчно силен го прави и без ОВОС. Благодарение на нашите настоявания беше спряна кариерата в Белащица, вероятно няма да бъде направена и кариерата в Първенец“, допълни Манолова.

„Изправи се.БГ“ ще участва в следващите парламентарни избори с партньорска мрежа и няма да става партия. Наши партньори в страната са граждански организации, инициативни комитети, хора с различни каузи и няколко партии, сред които ДБГ, „Волт“, земеделци, социалдемократи, движение „ДНЕС“ и движението на Татяна Дончева, уточни Манолова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки