Шефът на Сатирата: Хора, не погубвайте изкуството заради страха от К-19

0

- Advertisement -

Директорът на Сатиричния театър, където има установен положителен за коронавируса актьор, отправи апел към зрителите да не погубват изкуството и да не се плашат от заразата.

„Този човек не е заразен от театъра. Ние направихме PCR тестове на всички и реагирахме абсолютно адекватно. Извърши се и дезинфекция”, обясни той. „Снощи, след информация в някои медии, че в Сатиричния театър има случай на коронавирус, от 300 зрители на представление дойдоха само 45. Не вярвам, че има друга причина, освен тази, че хората са се уплашили”, уточни актьорът.

„Ако ние продължаваме да живеем като племе, никога няма да можем да бъдем единни и да се преборим с проблемите, пред които заставаме. Навсякъде вече има вирус и няма как да няма. Всеки полага усилия. Затова благодаря на колегите, които играха. Тези хора излязоха на сцената и защитиха театъра”, каза още Сърменов.

Миналият театрален сезон почти напълно се провали след въвеждането на извънредното положение. Салоните в цялата страна се опитаха да компенсират загубите си с представления на открито през пролетта и лятото, но намаленият капацитет срина продажбите драстично, а много артисти останаха без препитание в най-тежката криза от години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки