След сушата, Ревизоро трепери да не прелеят 15 язовира

0

- Advertisement -

След резилът с оставения на сухо Перник, нова драма сполетя ресорния министър Емил Димитров – Веризоро. „Взимаме мерки 15 язовира да не прелеят”, обясни министърът на околната среда и водите по време на парламентарния контрол.

Язовири, сред които „Искър“,“ Бели Искър“, „Сречинска бара“, „Йовковци“ са между 76 и 98 процента обезпечени, а зимата още не е дошла, коментира Димитров.Язовирите „Боровец“, „Студена“, „Дяково“, „Кара гьол“ едва ги удържаме да не прелеят, заяви министърът.

Той призна, че има проблем с три язовира - "Ястребино" ,"Тича" и "Камчия". Язовир "Ястребино" бил предназначен за земеделски нужди, но се ползвал за водоснабдяване на град и ако се ползва само за битово потребление ще има вода за 50 години по думите на министър Димитров.

Язовир „Камчия“ разполагал с вода от 8 до 10 месеца. А язовир „Тича“ разполагал с водни количества за две години, посочи министър Димитров. Той уточно, че по ОП „Околна среда“ са отпуснати средства за ремонт на довеждащ водопровод и пречиствателна станция в Шумен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки