Независимите депутати получиха „благословия“ да се изказват веднъж на заседание

0

- Advertisement -

След вчерашното провалено пленарно заседание заради липса на кворум днес депутатите събраха необходимото мнозинство от 121 народни представители.

Работата на Народното събрание обаче започна с напрежение заради предложението на независими депутати за промяна в Правилника, с което им се предоставя повече време за изказвания.

Независимите депутати получиха правото да им се дава думата веднъж на заседание, както и да разполагат с минимум десет минути за изказване, каквото е времето на най-малката парламентарна група.

Включително и да могат да си удължават предварително определеното време. Това стана с поправка в правилника за дейността на Народното събрание, която ще важи при наличие на десет и повече представители, нечленуващи в парламентарна група.

Искането на БСП за отпадане на точката беше отхвърлено, а гласуването на проекта, подписан от Красимир Янков, Валери Жаблянов и още четирима независими, събра подкрепата на управляващите.

Последва остра и продължителна полемика в пленарната зала, а от ДПС и БСП видяха задкулисни игри.

Хамид Хамид заяви:

„Не е ли това практика на ГЕРБ с покупката на независими народни представители“.

Филип Попов от левицата:

„Ползвате всякакви прийоми, включително и достлука с попкръстьовци, с политически ренегати“.

На изказването на Попов реагира депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов:

„Когато тук, в петък, вашата председателка направи изявление и след това трескаво отиде във ВМА да направи тест. Това ли е моралът“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки