Сезонът се проваля: Масово отменят резервации в Банско

0

- Advertisement -

По-строгите мерки за ограничаване на коронавируса закъсняха, смятат от туристическия бранш в Банско. Най-силният зимен месец е пред провал – масово се отменят резервации.

Идеята на Германия за затваряне на зимните курорти в цяла Европа вече се отразява тежко и на българската индустрия. Според бизнеса в Банско такива послания удрят директно туризма, още преди да има решение за това, съобщава БНР.

„Имаше заявки от Турция, имаше естествено български заявки, имаше заявки от няколко балкански страни, но сега вече просто е много трудно“, споделиха от бранша.

„Туристическият бранш настоява да се разреши поне ресторантите на хотелите да работят само за гостите в местата за настаняване, тъй като изхранването по стаите понижава качеството на услугата и обезсмисля изключителните мерки за сигурност“, коментира председателят на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин. По думите му това е добрата практика в различните страни, където се отварят хотели и ресторанти и те работят с между 30-50% заетост.

Концесионерът на ски зоната в Банско обяви готовност за откриване на сезона на 4 декември, месецът, който е най-силен за зимните ни курорти.

Това обаче е под въпрос. Според туристическия бранш по-строгите мерки на правителството са закъснели. „Това трябваше да се случи на 1-ви ноември. Мен ми е много тежко. Вместо да дам коледни бонуси, аз трябва да давам заповеди за съкращаване. Сезонът е осакатен“, каза още Бистрин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки