Павел Вълнев: България може да изчезне след 20-30 г., ако не се заемем с демографската криза!

1

- Advertisement -

След като се справи с COVID-19, България много сериозно трябва да обърне внимание на демографската криза, за да не изчезне държавата след 20-30 години.

Това каза зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев в предаването „ЕвроДикоФ“ по тв Евроком.

„Едно от нещата, които искам да направим, са реформите във всички сектори – здравеопазване, образование, като е необходимо да се започне от съдебната система. С нея постепенно ще се изчисти корупцията“, каза той.

„Влязох в политиката, защото искам да променя и „взимането“ на бизнеси от определен кръг хора“, заяви бизнесменът.

Попитан за „първия си милион“, г-н Вълнев отговори, че може да докаже всяка една стотинка. „С брат ми за последните 20 години сме изплатили сигурно около 600-700 млн. долара кредити“, даде за пример Павел Вълнев.

Според зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“, за да се върнат българите от чужбина, България трябва да се превърне поне в средноевропейски тип демократична държава и хората да имат сигурност.

„Влизам в политика с името си и ще се финансирам сам“, заяви Вълнев и допълни: „Искаме да сме абсолютно независими, за да можем да променим ситуацията в България“.

След срещите с хората от страната по време на обиколката му с Цветанов е стигнал до извода, че София е друга България. „Хората са стресирани и цари апатия – не вярват на никого и за нищо“.

Павел Вълнев заяви, че се е захванал с политика, защото вярва, че промяната има как да се случи и че по естествен път номенклатурчиците и кукловодите си отиват.

„Искам да активизирам младите хора тук и богатите хора в чужбина, както и всички, които са честни, да влязат в политиката“, призова Вълнев от телевизионния екран.

Павел Вълнев изтъкна, че повечето хора, които влизат в ПП „Републиканци за България“, са нови лица.

Пред Сашо Диков Вълнев разказа, че е инвестирал в бизнес в Македония.

В Македония нещата се случват много по-лесно, отколкото в България, коментира той. Там Вълнев влиза като американски инвеститор със 100 млн. лв. в производство на медицинско конопено семе и масла.

Целта е да се произвеждат лекарства за няколко вида рак.

В проекта са се включили и консултанти от Холандия, Швейцария и Америка и Канада. „Виждам поне още 7-8 компании освен нашата, които могат да вложат общо над 1 млрд. нетна стойност в Македония“.

Сашо Диков показа в предаването си документи от съда в Чикаго, които доказват, че срещу братя Вълневи никога не са завеждани и водени дела.

Прегледана: 41841
1 Коментар
  1. йордан малджански казва

    Г-Н ВЪЛНЕВ, В ПОЛИТИКАТА СЕ ВЛИЗА С АКЪЛ Т.Е. С ПРИДОБИТА ЕКСПЕРТНОСТ И ПОЗНАНИЕ А НЕ С ПАРИ.БУРОВ КАЗВА: НС ТРЯБВА ДА Е СРЕДИЩЕ НА НАЙ-УМНИТЕ НАЙ -МЪДРИТЕ БЪЛГАРИ А НЕ ПАРТИНИ НЕКАДЪРНИЦИ С БОЛНИ АМБИЦИИ ВЛЮБЕНИ В СЕБЕ СИ ,В ПАРТИЯТА СИ В ПАРИТЕ СИ НО НЕ И В БЪЛГАРИЯ.“ ВИЕ Г-Н ВЪЛНЕВ НАПЪЛНО ПОКРИВАТЕ КРИТЕРИЯ НА БУРОВ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки