Павел Вълнев: България може да изчезне след 20-30 г., ако не се заемем с демографската криза!

0

- Advertisement -

След като се справи с COVID-19, България много сериозно трябва да обърне внимание на демографската криза, за да не изчезне държавата след 20-30 години.

Това каза зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев в предаването „ЕвроДикоФ“ по тв Евроком.

„Едно от нещата, които искам да направим, са реформите във всички сектори – здравеопазване, образование, като е необходимо да се започне от съдебната система. С нея постепенно ще се изчисти корупцията“, каза той.

„Влязох в политиката, защото искам да променя и „взимането“ на бизнеси от определен кръг хора“, заяви бизнесменът.

Попитан за „първия си милион“, г-н Вълнев отговори, че може да докаже всяка една стотинка. „С брат ми за последните 20 години сме изплатили сигурно около 600-700 млн. долара кредити“, даде за пример Павел Вълнев.

Според зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“, за да се върнат българите от чужбина, България трябва да се превърне поне в средноевропейски тип демократична държава и хората да имат сигурност.

„Влизам в политика с името си и ще се финансирам сам“, заяви Вълнев и допълни: „Искаме да сме абсолютно независими, за да можем да променим ситуацията в България“.

След срещите с хората от страната по време на обиколката му с Цветанов е стигнал до извода, че София е друга България. „Хората са стресирани и цари апатия – не вярват на никого и за нищо“.

Павел Вълнев заяви, че се е захванал с политика, защото вярва, че промяната има как да се случи и че по естествен път номенклатурчиците и кукловодите си отиват.

„Искам да активизирам младите хора тук и богатите хора в чужбина, както и всички, които са честни, да влязат в политиката“, призова Вълнев от телевизионния екран.

Павел Вълнев изтъкна, че повечето хора, които влизат в ПП „Републиканци за България“, са нови лица.

Пред Сашо Диков Вълнев разказа, че е инвестирал в бизнес в Македония.

В Македония нещата се случват много по-лесно, отколкото в България, коментира той. Там Вълнев влиза като американски инвеститор със 100 млн. лв. в производство на медицинско конопено семе и масла.

Целта е да се произвеждат лекарства за няколко вида рак.

В проекта са се включили и консултанти от Холандия, Швейцария и Америка и Канада. „Виждам поне още 7-8 компании освен нашата, които могат да вложат общо над 1 млрд. нетна стойност в Македония“.

Сашо Диков показа в предаването си документи от съда в Чикаго, които доказват, че срещу братя Вълневи никога не са завеждани и водени дела.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки