„Спешна помощ“: Линейката не е пренасяла зелки, а биологични отпадъци

0

- Advertisement -

Говорителят на „Спешна помощ“ Катя Сунгарска разкри в ефира на „Нова телевизия“, че линейката, чиято снимка обиколи социалните мрежи вчера и предизвика множество реакции, не е пренасяла зелки, а биологични отпадъци.

„Ако се погледне и сравни мащабът на снимката ще се види, че пакетите към вратата на линейката не са зеленчуци и съвсем ясно се вижда щампата, обозначаваща опасни биологични отпадъци”, заяви тя. 

Вчера се появиха снимки в Интернет пространството, за които се твърдеше, че в линейка, която е забелязана в София, се превозва зеле.

По думите й първоначално снимката е била възприета като обида от всички работещи в здравната помощ, които знаят, че няма как да се случи линейка да превозва зеленчуци.

Това е линейка, която е бракувана по определени технически параметри. Тя се ползва само и единствено за извозване на опасни медицински отпадъци. Това е транспортната линейка на „Спешна помощ” София.

В конкретния случай тя превозва подобни отпадъци само за последните 24 часа и затова е толкова натоварена. Линейката е много натоварена всеки ден. Сигнализацията й е запазена, защото линейката е длъжна да сигнализира, че превозва опасни отпадъци и останалите водачи на пътя трябва да се пазят”, посочи Сунгарска.

Зевзеци се шегуват обаче, че зелето се превръща в опасен биологичен отпадък едва към края на пролетта, и то само ако дотогава не е изконсумирано.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки