70% от учителите убедени, че децата няма да наваксат материала

0

- Advertisement -

68,3% от учителите са песимисти относно наваксването на учебния материал, преподаван онлайн, дори да бъде удължена годината, сочи анкета на един от синдикатите с позиции в образованието.

Допитването е направено по актуални за системата въпроси, като в него участват 1584 преподаватели и школски директори.

От тях 73,7 на сто считат, че в периода онлайн е по-добре да преподават, вместо да се размества графикът и в това време учениците да имат занимания по интереси и проектни дейности, а активното учене да се отложи за по-късно и през удължената учебна година за 1.-6. клас през месец юни. Само 11,6 на сто от анкетираните са заявили, че  в момента провеждат дейности по интереси и упражнения. Други 14,8 от интервюираните пък изобщо не работят – поради отпуск или болест.

Сондажът проверява и дали преподавателите смятат, че образователната система може да започне редовен учебен процес след коледната ваканция, като се следва диференциран подход. Под това се има предвид онлайн да учат училища и класове, в които има натрупване на случаи на заболели и карантинирани, а където няма, занятията да са присъствени.

По този въпрос позициите са почти 50:50. Все пак лек превес взимат скептиците – 54,2% смятат, че диференцираният подход не е удачната формула, а за 45,8 на сто това е най-логичният подход.

На въпрос доколко са информирани за ваксините 46,1% отговарят, че имат частична информация. 37,1 на сто казват, че засега „нямат никаква смислена информация“. Само 16,8% се чувстват подробно запознати.

На преподавателите е зададен и въпрос дали считат, че за тях предварителните изследвания преди поставянето на ваксината ще са безплатни.  Според 55,7% е логично да бъде така. Други 44,3% обаче са сигурни, че няма да бъде дадена такава възможност за гилдията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки