Над 2,5 милиона българи признават, че не им се празнува Коледа

0

- Advertisement -

Близо половината българи нямат настроение да празнуват Коледа и Нова година. Това показва проучване на „Тренд“, като в тази графа пропадат 45 процента от анкетираните. Според изследването 23% вече са променили плановете си за предстоящите празници заради коронавируса.

Проучването е реализирано в периода между 26 ноември и 3 декември 2020 г. чрез интервюта „лице в лице” сред 1009 души на възраст 18+. ​То е по поръчка на „24 часа“.

Сондажът сочи, че 62% от българите все пак ще купуват подаръци. През предходните години делът на посочилите, че ще купуват подаръци, е по-висок спрямо тази година – 69% през 2019 г. и 70% през 2017 г. 28% е делът на хората, които посочват, че няма да купуват подаръци. Възрастните хора в най-голям дял са сред тях.

За 23% от българите коронавирусът е променил плановете им за наближаващите празници. За 57% няма такава промяна, а 17% все още нямат планове. В най-големи дялове промени в плановете за празниците се отчита при младите.

74% са на мнение, че тези празници няма да са същите, както преди, заради коронавируса. Всеки пети не споделя това мнение.

59% ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели/ роднини. 32% обаче посочват, че това не важи за тях.

Близо половината (48%) от българите казват, че нямат финансова възможност да празнуват празниците, както преди – заради пандемията. 45% посочват, че това не важи за тях. В обобщение –

45% от българите нямат настроение да празнуват предстоящите празници заради коронавируса.

С увеличаване на възрастта се увеличава делът на хората, които посочват, че нямат настроение за празненства заради на пандемията. 47% от българите признават, че това не важи за тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки