НДК със специално онлайн издание на Новогодишния музикален фестивал

0

- Advertisement -

От 26 декември до 1 януари 2021 г. почитателите на Новогодишния музикален фестивал ще могат да се насладят на емблематични празнични новогодишни концерти през годините (1986–2020), дирижирани от Херберт фон Караян, Емил Чакъров, Найден Тодоров и Емил Табаков.

В търсене на решение за провеждането на Новогодишния фестивал, в тази сложна за събитията година, НДК предлага хибридно издание на фестивала, което включва онлайн издание „Духът на Коледа“ и Празничен новогодишен концерт на живо на 1 януари, 2021 година.

Концертите в онлайн изданието „Духът на Коледа“ са предоставени от архива на БНТ и ще бъдат излъчени на официалната Фейсбук страница на Национален дворец на културата.

Онлайн изданието ще бъде открито на 26 декември с Празничния новогодишен концерт с диригент Емил Чакъров, солист Милчо Левиев и Николай Гяуров (от 1 януари 1990 г.).


А на 1 януари от 18.30 часа в зала 1 ще се състои Празничният новогодишен концерт „Севера и Юга“, който е съвместно организиран от НДК и Софийска филхармония.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки