Българин в САЩ: При Тръмп в Америка е по-зле отколкото в България

0

- Advertisement -

При Тръмп в Америка е по-зле от България. Това написа в свой пост във Facebook Румен Хичев, българинът, който с екипа си разработва препоръки към Белия дом по въпросите на коронавируса. Д-р Хичев е и главен директор „Наука и технологии“ към Американската асоциация по клетъчни и тъканни трансплантации.

В една от последните си публикации във Facebook той сравнява ситуацията в България и в Америка при Тръмп заради непрекъснатите оплаквания, които чувал, как в България имало повече корупция от САЩ и колко било зле в България.

„При Тръмп в Америка не само, че е по-зле от България, но е много по-зле. За да ме разберете, представете си, че Бойко беше назначил сестра си, дъщеря си, зет си и Пашата за първи съветници в Кабинета с пълномощия да колят и бесят? Представете си че Бойко лично беше назначил Пеевски не просто за шеф на ДАНС, а за Министър на правосъдието, който по съвпадение е и Главен Прокурор, и върховен началник на ДАНС, НСО, ГДБОП, и Националната следствена служба. Представете си, че Бойковата дъщеря беше собственик на голф курорт на южното черноморие и Бойко всеки уикенд се мяташе на правителствения самолет барабар с цялата служба за охрана и отиваше да играе голф там, а НСО се настаняваше в курорта на двойно завишени цени, за да може бойковите деца хубаво да си напълнят джобовете за сметка на данъкоплатците, а когато парламентът поискаше отчет за изхарчените в курорта на бойковата фамилия държавни пари, Бойко да наложеше забрана за разкриване на тази информация под някакъв очевидно фалшив претекст“, пише Хичев.

Той допълва и какво би станало, ако Борисов беше обявил публично, че ЕС и НАТО са отживелица и беше започнал да се среща с Путин и Ердоган на четири очи и без български, а само с руски или турски преводач, а след срещите изисква записките от разговора да бъдат унищожени.

„Представете си, че Бойко беше изтеглил огромен външен заем и го беше раздал на приближени нему олигарси под формата на абсурдни данъчни облекчения, 95% от които бяха потънали в джобовете на приближени до властта „бизнесмени“, след което последните съвсем случайно започнеха да наливат пари в изборни агитки на Бойко. Представете си, че всеки опит да бъдат разследвани тези и още много, много други безобразия, беше блокиран арогантно от назначения от Бойко Министър Пеевски, който като шеф на Главната Прокуратура, НСС и ГДБОП разполагаше с пълна власт да го направи. И за капак, представете си, че Бойко се беше изтъпанил на международна официална среща и беше заявил че той вярва само на руските и турските специални служби, които твърдят, че въобще не се месят в българските избори, а предупрежденията на европейските служби за такава намеса били измислени и погрешни“, продължава д-р Хичев.

Според него ако всичко това го има в България сега, докато стотици хиляди българи се редят от 4 часа сутринта на опашки пред хранителните банки на Червения кръст и други благотворителни организации за брашно, ориз, макарони и консерви, защото на Бойко от голф не му остава време да се занимава с такива досадни работи като подписването на бюджетните рамки за помощи, само тогаво може някой да каже, че в България е като в САЩ.

„И докато посланичката Херо Мустафа и нейният началник Помпео не заклеймят публично тези практики, които вече 4 години се вършат пред очите на целия американски народ и света, те нямат моралното право да четат лекции по върховенство на закона и борба с корупцията на българите“, завършва българинът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки