Каракачанов не знае още как ВМРО ще се явят на изборите

0

- Advertisement -

Изборите ще бъдат тогава, когато президентът ги насрочи с указ, а лидерът на ВМРО все още не знае как те ще се явят – в коалиция и каква точни или самостоятелно. И в момента ВМРО продължава да е в коалиция с НФСБ, т.нар. Обединени патриоти, но от дълго време не е разговарял с Валери Симеонов заради епидемичната обстановка, посочи Красимир Каракачанов в студиото на БиТиВи.

Ще се направи коалиционен съвет, на който ще се вземе решение за начина, по който патриотите ще се явят на избори, но според Каракачанов на първо място като по-важно ще е да се направи преглед и да се отчете направеното до този момент от тях и коалицията, в която участват. Засега, според него, повече анализатори, отколкото самите те, говорят за коалиционно споразумение с ГЕРБ и продължаване на управленската коалиция в предизборна.

Министерство на отбраната е заявило готовност да предостави 3-4 хеликоптера Кугър за системата на Спешната помощ, но Министерство на здравеопазването трябва да прецени дали тези машини ще им свършат работа, като се преоборудват и дали е на сметка да се преоборудват. Може и да е по-изгодно да се закупят нови и специализирани машини.

Красимир Каракачанов защити модернизацията като добре премислен акт и процес, който на практика дава пари на българския бизнес. Вече бойната техника не се купува и поддържа само навън, а каквото можем, го правим с български фирми. Нито една държавата не е намалила разходите си за отбрана и сигурност, въпреки пандемичната обстановка и разходите за здравеопазване – така Каракачанов отговори на призивите да не се дават пари за отбрана. Според лидера на ВМРО критиците в парламента са популисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки