Шефът на Софийския затвор Десислав Трайков въведе железни мерки в борбата с COVID-19

9

- Advertisement -

Борбата с пандемията от коронавирус не подмина и Софийския затвор.  Като във всяка затворена общност и тук  рисковете от навлизането на Ковид-19 би могло  даде сериозен проблем и да зарази не само лишените от свобода,  но и  персонала.

 Благодарение на мерките, които персонала под ръководството на  Десислав Трайков – шеф на затвора,  положението е овладяно и от началото на пандемията през март 2020 г., досега само 7 лишени от свобода са дали положителни проби след тестване за Ковид–19.

Те са били лекувани в ковид  оделението на болницата на затвора.  Там са обособени места и за задържани, които са били контактни с външната среда. Отделенията са пригодени за лечение и обезпечени с  всички необходими медицински консумативи.

В затворите в редица европейски страни информацията за борбата с коронавирус е доста тревожна и броят на заразените бележи сериозен ръст.

Най-големият затвор в страната обаче с навременните противоепидемични мерки, превенция, контрол и въздействие са дали своя положителен резултат.

Здравните власти в България са впечатление от качествата на директора Десислав Трайков,  който се справя изключително успешно в борбата с ужасната зараза и успява да запази живота и здравето на лишените от свобода и персонала.

9 Коментара
 1. Веско Василев казва

  Адмирации генерале!!! Бъди здрав и само напред, и нагоре!!!

 2. Янко Пламенов казва

  Такива достойни хора спасили човешки животи следва да са за пример на човещина и великодушие…Бог да ги пази!

 3. Жени Манева казва

  Оказа се че тази болест освен че е устойчива и опасна, отне множество човешки животи. Адмирации за всички, които се борят с нея!

 4. Виолина Стоева казва

  Няма ненаказано добро!

 5. Ненчо Балабанов казва

  В тази объркана ситуация и болнаво време са нужни именно такива хора – достойни и дисциплинирани за да се справят с тредностите и да са за пример на останалите ръководители!

 6. Ненчо Балабанов казва

  В тази объркана ситуация и болнаво време са нужни именно такива хора – достойни и дисциплинирани за да се справят, и да са за пример на останалите ръководители!

 7. Boni m казва

  Железен, няма едно две, да е жив и здрав батт Десо!

 8. Veromir казва

  Jivota I zdraveto sa vajni… Bravo na Choveka!!!

 9. Петър Горанов казва

  Браво Директоре! Така се прави! Има какво да учат тези след теб

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки