Павел Вълнев: Българите в чужбина искаме да гласуваме по пощата или електронно, собствен МИР и правото и ние да бъдем избирани

0

- Advertisement -

Изгледах внимателно онлайн консултациите на Президента с българските емигранти, по повод предстоящите парламентарни избори. Приличаше на предаване на Bulgarian International Television – BIT. Гласът на хората ни в чужбина за първи път е вдигнат на най-високата институционална височина, благодарение на държавния глава. Това беше мечтата ни преди 6 години, на старта на телевизията.

Това пише във фейсбук страницата си зам.-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев.

Днес обаче искаме повече – да участваме, да решаваме, да отговаряме за България, освен за семействата си. Желаем да прагматизираме патриотизма си в полза на българските граждани, не само да го изпяваме в народни песни и да го потропваме в хора и ръченици. Време е не само да рецитираме „Аз съм българче“, но и да го покажем в действие, категоричен е той.

Там, където днес живеят два милиона души от българската диаспора, средата е силно конкурентна, законите – железни, уменията и характерът ни – ценени. Кой тук няма нужда от това? Този, който се страхува от нас, смята Павел Вълнев.

Искаме простички неща, които Конституцията ни гарантира: достъп до вота (по пощата или електронно), собствен МИР (многомандатен избирателен район), правото и ние да бъдем избирани, пише във фейсбук страницата си Вълнев.

Ние от Републиканци за България смятаме, че всичко това е наше право. И наблюдаваме внимателно кой е против правата ни, завършва той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки