Намериха десетки епруветки с кръв, захвърлени до детска градина

0

- Advertisement -

Намериха десетки епруветки с кръв, захвърлени в центъра на Варна. Сигналът за биологичния отпадък е постъпил в РИОСВ-Варна по „Зелен телефон”  в късния следобед вчера за изхвърлени игли и амбулаторни ампули пълни с кръв на ул. „Братя Георгиевич” №35. Незабавно от екоинспекцията е организирана и извършена съвместна проверка  със служители на Община Варна и I-во РПУ при ОД на МВР-Варна, съобщават оттам.

При извършената на терен проверка се установи замърсяване на площ от около 1 кв. м с битови и биологични отпадъци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна употреба и стъклени вакутейнери пълни с кръв.

Дадени са предписания на кмета на община Варна за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо съответният документ съгласно Закона за управление на отпадъците.

РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичният отпадък и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство.

Прегледана: 6507

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки