Намериха десетки епруветки с кръв, захвърлени до детска градина

0

- Advertisement -

Намериха десетки епруветки с кръв, захвърлени в центъра на Варна. Сигналът за биологичния отпадък е постъпил в РИОСВ-Варна по „Зелен телефон”  в късния следобед вчера за изхвърлени игли и амбулаторни ампули пълни с кръв на ул. „Братя Георгиевич” №35. Незабавно от екоинспекцията е организирана и извършена съвместна проверка  със служители на Община Варна и I-во РПУ при ОД на МВР-Варна, съобщават оттам.

При извършената на терен проверка се установи замърсяване на площ от около 1 кв. м с битови и биологични отпадъци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна употреба и стъклени вакутейнери пълни с кръв.

Дадени са предписания на кмета на община Варна за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо съответният документ съгласно Закона за управление на отпадъците.

РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичният отпадък и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки