Проливни дъждове и бурни вълни отнесоха плажовете на Созопол

0

- Advertisement -

Проливни дъждове и бурни вълни отнесоха бреговете на два от плажовете  в Созопол – „Централен“ и „Харманите“, съобщава концесионерът на плажа.

На Централния плаж в Созопол по-голямата част от пясъка е отнесен в морето, а подпорната преградна стена, разделяща ивицата от морската градина, е срината до основи.  

Управителят на фирмата, която поддържа плажа, Кирил Спасов, е изпратил писма до министъра на туризма, до РИОСВ, Басейнова дирекция и до кмета на Созопол, с искане  да дадат становище с какви мерки и по какъв начин следва да се възстанови целостта на плажовете, откъде да се осигури пясък, както и да се разреши на концесионера да използва необходимата техника за отстраняване на щетите. 

Спасов информира, че с още по-големи щети е и съседният плаж „Харманите“ заради отводнителните канали на град Созопол, които са заустени направо на пясъка.

От фирмата-концесионер са изпратили писмо до отговорните институции, в което настояват за спешни мерки, с които дъждовната канализация на град Созопол да не се излива на морския плаж, както и да се провери дали има неправомерно заустване на битови отпадни води от околните сгради в дъждовната канализация. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки