От днес: Падат част от противоепидемичните мерки

0

- Advertisement -

Със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов част от противоепидемичните мерки в страната от днес отпадат. По-голямата част от тях се отнасят до системата на образованието. Възстановява се обаче и плановият пример и плановата оперативна дейност в лечебните заведения у нас и комплексните онкологични центрове.

Присъствени приравнителни изпити при преместване на ученици или изпити за определяне на срочна оценка с повече от 25% отсъствия по даден предмет отново ще могат да се провеждат. 

Разрешават се и изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение, държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика, индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка при невъзможност за провеждане в електронна среда, индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище, областни или общински кръгове на олимпиади, когато не могат да се организират онлайн. 

Във висшите училища се разрешават практически обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриални изпити, които включват практическа част  и не могат да се проведат в електронна среда. 

Всички дейности трябва да се повеждат при спазване на противоепидемичните мерки.

Разхлабването на противоепидемичните мерки се случва на фона на положителните тенденции у нас за хода на епидемията в цялата страна. През последните седмици здравните власти отчитат все така висок брой на оздравели. Натискът върху лечебните заведения също намалява.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки