Пиарът на Десислава Иванчева отива на съд за нападение над жена

0

- Advertisement -

Пиарът на Десислава Иванчева, кметицата от „Младост“ с белезници, отива на съд. Петър Кърджилов бе предаден от прокуратурата на магистратите за нападението на жена на Орлов мост при един от по-мащабните протести срещу властта.

„Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия П. К., на 37 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителена дързост – извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 31.07.2020 г. около 09,20 ч. Л. Т. преминавала през „Орлов Мост“ и била спряна от В. Д., работеща като журналист в телевизия. В. Д. започнала да интервюира Л. Т., като интервюто се излъчвало на живо в ефира на една от националните телевизии в Република България. Обвиняемият П. К. забелязал това, след което се приближил към интервюираната Л. Т., а в ръката си носел чаша с течност. Когато бил достатъчно близо до Л. Т., П. К. залял с течността от чашата Л. Т., която давала интервю.

След това обвиняемият започнал да ѝ крещи: „Марш от тука!“ и да я обижда. Присъстващите на мястото полицейски служители задържали обвиняемия П. К. по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа. По случая било образувано досъдебно производство. Предстои Софийски районен съд да насрочи съдебно заседание по делото“, пишат от прокуратурата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки