България е на дъното на Европа по положително отношение към ваксините

0

- Advertisement -

България е на дъното на Европа по положително отношение към ваксините от коронавирус, става ясно от международно изследване на Gallup International, проведено през януари тази година. В него са участвали над 40 000 души от 47 страни – от Европейския съюз, Северна Америка и Азия.

На въпроса: „Как бихте постъпили, ако ваксината срещу коронавирус бъде общодостъпна и безплатна?“ само 27 %  от българите са отговорили, че ще се ваксинират. Това е най-ниският процент от всички страни, участвали в изследването. Същият има само в Босна и Хереговина, с един процент по-високо е желанието на жителите на Северна Македония да се ваксинират. В Русия също има огромно недоверие към препаратите срещу коронавирус – едва 30% от руснаците биха се ваксинирали. Доста по-добро е положението в САЩ, където половината от запитаните са дали положителен отговор.

Най-позитивно се отнасят хората в няколко азиатски държави – Виетнам 92%, Тайланд 80%, Индия и Южна Корея по 78%. От европейските държави най-висок процент на желаещи да си сложат ваксина се наблюдава в Украйна – 52% и Турция 62%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки