Започва записването на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

0

- Advertisement -

Общопрактикуващите лекари започват записвания на всички, които желаят да се ваксинират доброволно и безплатно срещу COVID-19, съобщават от Българския лекарски съюз. Записването може да стане и по телефона и чрез посещение в кабинета на личния лекар.

Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.

Според предварителните разчети един общопрактикуващ лекар може да ваксинира между 10 и 20 души на ден. Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки