ОТВРАТИТЕЛНО: След салама „кучешка радост“, шефът на „Пирогов“ подхвърля на болните къшей хляб и смрадливо сирене

0

- Advertisement -

Посинял кренвирш с хляб, кренвирш със зеле, старо сирене с хляб, сирене със сладко, кренвирш със сирене – „менюто“ на повечето български болници може да се нарече „боклук”, „отрова” и „гавра”, но не и „богато“, „разнообразно“, „полезно“ и „вкусно“.

Асен Балтов взе на концесия живота на пациентите

Десетки сигнали от цялата страна показват ужаса, който се предлага за храна на пациентите в болниците.

Асен Балтов: Бойко е добре, Радев да върви под карантина?! Професоре, кажи за подкупа от 300 бона за кетъринга в „Пирогов”, има ли заподозрян?

Особено отвратителна е, отново, манджата за болните в „Пирогов”, където властва злополучният проф. Асен Балтов, където „сандвич” от суха филия и старо сирене за жълти стотинки се отчита от директора между 2 и 3 лева!

Време е марионетката на управляващата шайка ГЕРБ да спре с далаверите, иначе народът ще го измете от „Пирогов”, коментира потресен читател на Narod.bg.

Живеещи в чужбина наши сънародници показаха 3-степенни менюта, които се сервират с невижданите в родните условия чинии и прибори.

Само в Narod.bg: ГЕРБ далавери и в „Пирогов” – шефът Асен Балтов е кум на Лъчо Мозъка! Даден ли е 300 бона рушвет, за да хранят пациентите с кучешки салам?

На този фон в спешния институт се яде гола филия с бучка сухо сирене… Къде са милионите, които държавата дава за кетъринг на лежащо болните? Къде потъват парите на данъкаплатците?

У нас такава закуска се отчита със стойност по 2-3 лева, а не струва и стотинки.

Дори болнични шефове признават, че платеното с тези пари най-често отива на боклука.

Гавра с народа: Салам „кучешка радост” и филия хляб за болните в „Пирогов” – фирма „Мастър-Пик” прибира 70 бона за огризките с благословията на Асен Балтов?

Храната е един социален елемент, а не лечебен такъв и при по-добро финансиране ще е с различно качество, категоричен беше в студиото на „Тази сутрин“ бившият директор на „Пирогов“ д-р Спас Спасков. Според него при обществените поръчки на болниците е нормално ниската цена да е най-ясен критерий, защото има цифрово изражение, а „когато започнем да говорим за качество, има опасност да се подхлъзнем, тъй като качеството се разбира от различните хора по различен начин“, опита да замаже далаверата д-р Спасков.

Той призна, че и по негово време в спешната болница изхранването не е било на високо ниво, но подчерта, че причината е била, че оскъдните средства са отивали за лекарства и оборудване.

„Макар на пръв поглед да изглежда дребнаво да се хващаме за храната, това е илюстрация на здравната система“, коментира на свой ред д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването. По думите му у нас виждаме „социалистическа организация“ на здравеопазването – и преди 10 ноември храната в болниците е била със същото ниско качество.

Според д-р Кацаров проблемът не е толкова в липсата на пари, колкото в това, че когато се инвестират средства без ясно очаквани от това резултати, в крайна сметка не идва подобрение, а само разходите растат.

Той призова за въвеждане на конкурентно начало между лечебните заведения и финансиране на база привлечени пациенти. По думите му това би довело както до по-качествено лечение, така и до по-нормални битови условия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки