Архитектът на „Триадица“ с оставка заради Людмил

0

- Advertisement -

Кметът на район „Триадица” Димитър Божилов най-после проговори за трагедията с 16-годишния Людмил, който издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели и бе поразен от токов удар.

Главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков е заявил, че ще напусне поста си, съобщи Божилов на брифинг. Той обясни, че издадената бележка, която е послужила пред ЧЕЗ за сключване на договора с павилиона на „Гешов“, не е подписана от Шишков. „Тя е била издадена и подписана в период, когато главният архитект на общината не е бил на работа, кой я подписвал, каква е връзка и съпричастността ще констатират разследващите органи. Аз разговарях, с главния архитект, който заяви, че ще напусне района“, заяви Божилов и допълни, че оттеглянето му е с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка.

По рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова повтори, че многократно е искала от кмета на „Триадица” да премахме незаконни обекти, но реакция нямало. Община „Триадица“ е отговорили на тези писма с работа на терен, обяви Божилов. По думите му става въпрос за 23 обекта – реклами, маси, столове, като от тях 11 не са били налични към момента на проверките, останалите 6 не са с точни координати, въпросните павилиони обаче при болница „Иван Рилски“ не са били в този списък. „Тези обекти са разположени там през 90-те години. Факт е, че има някакви съмнения по отношения на тяхната законообразност, но е важно да се разкрие истината. С встъпването ми в длъжност поисках от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих внимателно и тази преписка не фигурираше там“, каза още той и прехвърли вината за всичко върху  предшественика си от ГЕРБ: „наследих тежко наследство“. Божилов е от Демократична България.

„Не само като чиновници, но и като хората бяхме потресени от случилото се. Ние както всички искаме истината да излезе наяве“, заяви още районният кмет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки